joi, 3 februarie 2011

Scoala sanitara “Carol Davila” din Onesti a obtinut acreditarea

        In Monitorul Oficial de miercuri 1 septembrie 2010 (nr. 617), au fost publicate mai multe ordine ale ministrului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, prin care s-au acordat acreditari pentru citeva unitati de invatamint particulare din Romania, printre care figureaza si Scoala Postliceala Sanitara “Carol Davila” din Onesti. 
        Pina acum, scoala de la Onesti a functionat pe baza de autorizatie de incredere, desi unitatea de invatamint a fost infiintata in urma cu 18 ani de zile, iar noua reglementare, privind acreditarea, reprezinta un mare pas inainte, dupa cum a apreciat profesorul Theodor Adobricai, managerul Scolii “Carol Davila” din municipiu.


“Scoala noastra e una de elita si nu am avut niciodata probleme cu obtinerea autorizatiei care se cerea pina acum, insa acreditarea acordata saptamina aceasta este mult mai avantajoasa, pentru ca putem organiza la Onesti examenul de absolvire – ne-a spus Adobricai. Pina acum, absolventii sustineau in Bacau examenul final, la Scoala Mihai Eminescu, iar acum toate examenele vor fi date la Onesti. Acreditarea este definitiva, dar se va mai face cite o evaluare o data la 5 ani”. Scoala pentru asistenti medicali de la Onesti este frecventata de elevi de pe toata Valea Trotusului, ba chiar si din alte judete, iar acum are peste 220 de elevi, impartiti in 3 clase de anul I, 3 de anul II si 3 de anul III. Pentru acest an scolar au mai ramas citeva locuri libere, pentru care se va mai sustine inca o sesiune de admitere, care a fost programata pentru data de 11 septembrie, de la orele 9,00, la sediul scolii, care se afla la Casa de Cultura din Onesti.

Sursa: http://www.ziaruldebacau.ro/ziarul/2010/09/03/scoala-sanitara-%E2%80%9Ccarol-davila%E2%80%9D-din-onesti-a-obtinut-acreditarea.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu