joi, 3 februarie 2011

Scoala sanitara “Carol Davila” din Onesti atenueaza criza de personal de la Spitalul Onesti

Informatie din anul 2007 ( in prezent, anul 2010 scoala are 220 de elevi, impartiti in 3 clase de anul I, 3 de anul II si 3 de anul III). 

      In ultimii ani, odata cu plecarea masiva a cadrelor medicale, care au luat drumul Occidentului, Spitalul Onesti s-a confruntat cu o puternica criza de personal, nerezolvata nici pana in prezent. Insa aceasta criza este anual atenuata, gratie Scolii Postliceale Sanitare Carol Davila, care activeaza la Onesti si care furnizeaza circa
50 de asistenti medicali la fiecare promotie. Anul acesta au absolvit si au primit Certificatul de competenta profesionala 47 de asistenti medicali, care au depus juramantul in cadrul unei festivitati organizate recent, la Casa de Cultura din Onesti. La ceremonie au participat si reprezentantii Grupului Scolar Mihai Eminescu din Bacau, acolo unde absolventii au sustinut examenul, precum si ai Ordinului Asistentilor Medicali si Moaselor din Romania (OAMMR), in frunte cu Minodora Chicea, presedintele filialei Bacau. 
      Cei mai multi dintre asistentii care au promovat anul acesta vor ajunge prin tari din Occident, sau chiar din Asia, acolo unde sunt mult mai bine platiti decat la Onesti, mai ales ca diploma de la Carol Davila este valabila in toata lumea. Insa ei vor lucra si aici o perioada, pentru ca au primit doar o autorizatie provizorie, pentru 6 luni, si abia dupa aceea vor primi autorizatia de libera practica medicala, valabila 5 ani, ne-a spus Minodora Chicea, presedintele filialei Bacau a OAMMR. Datorita deficitului de forta de munca de la Spitalul Onesti, multi dintre absolventii de anul acesta si-au gasit rapid un loc de munca. Din 47 de absolventi, 35 s-au angajat deja, definitiv sau temporar, la spitalul din Onesti sau la cabinetele medicilor de familie, ne-a confirmat profesoara Victoria Puiu, sefa catedrei de nursing de la Scoala Carol Davila. Si in anii viitori vor exista asistenti medicali pregatiti la Onesti, poate chiar mai multi decit pina acum. Exista un mare interes pentru scoala noastra, iar cererile de inscriere incep sa apara cu doua-trei luni inainte de inceperea noului an scolar ne-a declarat Theodor Adobricai, managerul Scolii Carol Davila din Onesti. Este posibil ca numarul de elevi sa fie mai mare anul acesta, putind ajunge la 60 sau chiar la 65.
Sursa: http://www.observatordebacau.ro/2007/09/18/coala-%E2%80%9Ccarol-davila%E2%80%9D-atenueaza-criza-de-personal-de-la-spitalul-onesti.html

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu